Acnebehandeling

Een gezonde huid voor iedereen

Acne is een vervelende huidaandoening wat zich uit in verstoppingen, puistjes, mee-eters en littekens. Er bestaat geen standaard behandeling voor acné. Flinke ontstekingen vragen om een andere aanpak dan de aanwezigheid van mee-eters. Het is een complex huidprobleem. Wat bij de een werkt hoeft voor de ander helemaal niet de oplossing te zijn. Ik help je graag van de acné af, maar dit kan ik niet alleen. Hier heb ik jouw hulp voor nodig.

Vaak hoor ik mensen zeggen: "Ik zit volgens mij in mijn tweede jeugd met mijn huid.. Hoe kan het dat ik nog zoveel last heb van jeugdpuistjes ik ben al (bijna) 30." Acne komt inderdaad veel voor bij pubers. Maar wist je dat het ook steeds vaker voorkomt bij volwassenen? Tegenwoordig heeft 51% van de vrouwen tussen 20 en 29 jaar, 35% van de vrouwen tussen 30 en 39 jaar, 26% van de vrouwen tussen 40 en 49 jaar last van acné. Volwassen Acné komt vaker voor bij vrouwen, hoewel ook mannen in zekere mate last kunnen hebben van een huid met acné. Het behandelen van volwassen acné vergt een andere aanpak als acne bij pubers.

Volwassenen acne

Jeugd acne

Geslacht Komt 5x vaker voor bij vrouwen Komt voor bij jongens en meisjes
Oorzaak Hormonale schommelingen, chronische stress en omgevingsfactoren Hormoongolf tijdens de pubertijd
Type Vooral ontstekingen en minder comedonen Vooral comedonen en overtollige talgproductie
Komt voor bij Gevoelige huidcondities, gecombineerde huiden, hyperpigmentatie, littekens en voortijdige huidveroudering Vette, steverige huiden zonder of met weinig andere huidcondities
Zones Komt vooral voor langs de kaaklijn, rond de mond, op de kin en onderkant van de wangen T-zone: voorhoofd, neus en kin
De behandeling

Bij elke acné behandeling wordt de huid gereinigd en ontstekingen zorgvuldig verwijderd. De acné behandelingen zijn zowel met als zonder peeling en/of microneedling te boeken. De acné behandelingen zijn beschikbaar vanaf €42,00. En varieert qua duur tussen de 30 minuten en de 60 minuten.

Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft is vooraf niet exact aan te geven. Dit is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid acné, aanwezige stimulerende factoren zoals; stress, hormoonschommelingen, medicatie het verkeerd of niet gebruiken van thuisverzorgingsproducten en een hele belangrijke; jouw persoonlijke levensstijl. Tijdens het intake gesprek wordt er een vragenlijst ingevuld en zullen we verder ingaan op het behandel traject en de mogelijkheden die bij jouw huid passen. We kunnen ook een EMB bloedtest te doen om zo meer inzicht te krijgen in bepaalde tekorten, intoleranties, hormoonhuishouding en nog veel meer. Om zo onderliggende oorzaken effectief aan te kunnen pakken.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van acé in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw aanvullend verzekeringspakket. Check jouw polisvoorwaarden.